Een eenpitter

Zoals u ongetwijfeld weet, is het bestuur van de Sint-Petrusschool een zgn. éénpitter. Dat betekent dat het bestuur zich alleen bezighoudt met het bestuur van onze school. Het voordeel van deze kleinschaligheid is dat we snel kunnen schakelen tussen besluitvorming en uitvoering. Voor veel ouders is deze kleinschaligheid een van de redenen om voor de Sint-Petrusschool te kiezen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het bestuur in grote mate gevormd wordt door ouders. Dat is een groot goed en dat we willen zo houden.

Scheiding van toezicht en bestuur

Tot en met 2015 hield het bestuur zich zowel bezig met het maken van beleid als de uitvoering ervan. Nieuwe wetgeving verplicht het bestuur nu een strikte scheiding te maken tussen het uitvoeren van bestuurlijke taken en het houden van toezicht. Bovendien moet de toezichthouder onafhankelijk zijn van de uitvoering van het bestuur. Het afgelopen jaar is het bestuur bezig geweest om de scheiding tussen het uitvoeren van bestuur en houden van toezicht gestalte te geven. Dit heeft geleid tot een nieuw bestuursmodel. De statuten en het managementstatuut zullen hierop worden afgestemd.

Het bestuur prijst zich gelukkig met de directeur (Marc Hinssen), in wie we een ervaren schooldirecteur hebben. In het nieuwe bestuursmodel wordt de directeur, per mandaat, belast met de uitvoering van bestuur. Het bestuur vervult de rol van onafhankelijk toezichthouder.

De rol van het bestuur en taken van de bestuursleden zijn dus veranderd. Omdat het bestuur geen uitvoerende taken meer heeft, kunnen we af met een kleiner bestuur.

Huidig bestuur

Het toezichthoudend bestuur wordt thans gevormd door Bart Wams (voorzitter), Henk Schallig (secretaris) en Anna Karoucheva (penningmeester).

contact