Natuur en techniek

Techniek

Vanaf het schooljaar 2008-2009 wordt er systematisch gewerkt met De Techniektorens. Er wordt gewerkt met doorlopende leerlijnen. Dat wil zeggen dat dezelfde onderwerpen op verschillende niveaus terugkeren en worden behandeld naar het denk- en doe-niveau van de leerlingen van de desbetreffende groep. Hieronder een opsomming van technische onderwerpen waarvoor die doorlopende leerlijnen in De Techniektorens worden gerealiseerd:
bouwen, wielen & assen, productie, chemie, mengen en roeren, communicatie, stroomkringen, metaal, magnetisme, spiegels, balans en drijfvermogen, pneumatiek, hydraulica, tandwielen, katrollen, energie, knopen leggen, timmeren, zagen, schaarmechanismen, soorten verbindingen, sterke en zwakke verbanden, bouwen naar voorbeeld, ontwerpen, meten.

Natuuronderwijs

We werken met de methode 'Leefwereld'.

Tevens worden uitzendingen van de schooltelevisie gevolgd:

Huisje boompje beestje

Nieuws uit de natuur